Revista Romanian Journal of Developmental and Social Psychology
Scris de: IRP   |   15.02.2015

IRP editeaza anual revista Romanian Journal of Developmental and Social Psychology. Articolele sunt publicate in limba engleza, deoarece revista este distribuita la nivel international. Pentru a transmite articole, va rugam sa ne scrieti pe adresa office@irp.ro

 

In numarul curent:

SUPERVIZAREA IN PSIHOTERAPIE. UN MODEL DE ANALIZA EMPIRICA – George OANCEA

Lucrarea descrie nevoia de cercetare fundamentata pentru a putea prevedea succesul supervizarii si evaluarea eficientei procesului si continutului acesteia.

LEGATURA DINTRE FRECVENTA CU CARE OAMENII VORBESC SINGURI, STAREA LOR DE BINE SI DIMENSIUNEA INTROVERSIUNI / EXTROVERSIUNII ACESTORA - Dorothea FARAONEANU, Violeta ROTARESCU

Lucrarea descrie un studiu realizat cu studentii Facultatii de Psihologie a Universitatii Bucuresti si arata, printre altele, ca introvertii nu vorbesc singuri mai mult decat alte categorii.

DIMENSIUNEA NEGATIVA A ORIGINALITATII LA ADOLESCENTI - Adelina Ioana BOIANGIU

Articolul are ca scop investigarea legaturii dintre tendintele depresive si criza de originalitate negativa prin care trec adolescentii.

STRATEGIILE DE REZOLVARE A CONFLICTELOR IN CUPLU - Aura Denisa PARASCHIV

Lucrarea isi propune sa prezinte un studiu asupra modului in care cuplurile aleg sa-si rezolve problemele si cauta dovezi asupra aplicarii unor strategii de rezolvare a conflictelor, bazate pe comunicare, toleranta si durata relatiei.

DIFERENTE DE PERSONALITATE INRE ADOLESCENTII DELICVENTI SI NON-DELICVENTI - Cristina – Andreea BUNEA

Studiul exploreaza diferentele de personalitate intre adolescentii delicventi si cei non-delicventi. Trasaturile explorate au fost: empatia, narcisismul, machiavelianismul si controlul impulsurilor.

INFLUENTA MASS MEDIA ASUPRA PERSOANELOR PREDISPUSE SPRE TULBURARI DE NUTRITIE - Cătălina Gabriela RÎŞNOVEANU

Cercetarea identifica relatia dintre expunerea masiva la mesajele din mass media si riscul crescut de tulburari de nutritie, precum si impactul frecventei acestei expuneri asupra stimei si imaginii de sine.

DIMENSIUNEA NEGATIVA A ORIGINALITATII LA ADOLESCENTI (Partea a II-a) – DIFERENTE DE GEN - Adelina Ioana BOIANGIU

Articolul continua cercetarea din lucrare anterioara. Dupa ce au stabilit o legatura solida intre nou-introdusul concept de criza negativa de identitate in adolescenta si depresie, cercetatorii s-au intrebat care ar fi influenta diferentelor de gen asupra tendintelor depresive.

Vedeti toata revista la adresa de AICI.