Servicii
Servicii generale

PSIHOLOGIE CLINICA

IRP ofera servicii de consiliere psihologica, psihoterapie şi dezvoltare personala individuala şi de grup, de cuplu, familie, a copilului şi adolescentului. Folosim in acest scop metode variate, specifice mai multor şcoli de psihoterapie (hipnoterapie, terapii de relaxare, terapii de scurta durata focalizate pe probleme, solutii, preventie, recuperare şi reeducare, terapii de orientare umanista), tehnici orientate spre autocunoastere şi dezvoltarea de abilitati de comunicare, sociale, emotionale şi comportamentale. De asemenea, oferim cursuri de formare continua şi complementara, dezvoltare personala şi supervizare pentru psihologi in diverse specialitati de competenta, precum si practica de specialitate pentru studenti si voluntariat. Organizam grupuri de dezvoltare personala si autocunoastere pe diverse teme de interes pentru toate varstele şi categoriile socio-profesionale.

PSIHOLOGIE EDUCATIONALA, CONSILIERE SCOLARA SI VOCATIONALA

Specialistii nostri va sprijina prin consiliere şcolara şi interventie atat pentru dezvoltarea şi optimizarea personala a copiilor şi tinerilor, adaptare si succes scolar, cat si in situatii de inadaptare scolara şi sociala, abandon, criza familiala, tulburari de comportament şi disciplina, diverse tulburari de dezvoltare, dificultati de invatare sau terapie de suport pentru familie. Realizam psihodiagnoza dezvoltarii cognitive, afective şi psiho-sociale a copiilor şi tinerilor la nivel individual şi de grup. Oferim, de asemenea, consultanta in planificarea şi evaluarea programelor educationale, precum şi servicii de evaluare şi diagnoza a cadrelor didactice; programe de consiliere psiho-educationala pentru elevi, parinti, cadre didactice.

Pentru orientarea in cariera identificam impreuna aptitudinile, valorile şi interesele profesionale, precum şi congruenta acestora cu profilul profesiei şi carierei alese.

PSIHOLOGIA TRANSPORTURILOR

IRP asigura testarile şi evaluarile psihologice necesare in vederea angajarii, autorizarii sau mentinerii in functie pentru personalul din transporturi şi obtinerea permisului de conducere. Echipa noastra se ocupa de analiza şi prevenirea incidentelor, evenimentelor şi accidentelor de munca, circulatie şi navigatie, precum şi a fenomenelor de inadaptare profesionala. Oferim consiliere persoanelor in  proces de reconversie profesionala, care urmeaza sa se pensioneze sau sa fie disponibilizate. Asiguram educatie pentru o conduita preventiva, defensiva in conducerea auto, comportament echilibrat si prevenirea riscurilor profesionale.

PSIHOLOGIA MUNCII SI ORGANIZATIONALA

Psihologii IRP asigura intreaga gama de testari şi evaluari psihologice in vederea angajarii, autorizarii sau mentinerii in functie pentru toate categoriile profesionale din COR. De asemenea, realizam analiza psihologica a muncii şi prevenirea fenomenelor de inadaptare profesionala şi a stresului ocupational, consultanta pentru managementul resurselor umane, diagnoza şi interventie organizationala. Oferim coaching psihologic, organizam cursuri, training-uri, team-building-uri, tabere, grupuri de dezvoltare personala si autoanaliza pe diverse teme de interes pentru companii/institutii.

PSIHOLOGIE PENTRU APARARE, ORDINE PUBLICA SI SIGURANTA NATIONALA

In cadrul IRP oferim servicii de examinare psihologica in vederea evaluarii posesorului şi utilizatorului de armament şi munitie, precum şi testare psihologica pentru agenti de paza cu/fara permis de port arma şi pentru vanatori. Prin activitatea noastra ajutam la identificarea şi gestionarea factorilor de risc şi a vulnerabilitatilor psihologice individuale şi de grup.

CERCETARE IN ARIA PSIHOLOGIEI APLICATE SI A STIINTELOR CONEXE

Datorita experientei academice bogate a echipei noastre, o parte importanta a activitatii IRP se concentreaza pe cercetare şi dezvoltare de noi instrumente, procese si metode:

 • Constructie, etalonare şi validare de metode şi tehnici de evaluare şi asistenta psihologica
 • Cercetari şi studii longitudinale şi cros-sectionale in domeniul psihologiei sociale, psihologiei dezvoltarii, psihologiei muncii, psihologiei personalitatii şi a altor arii conexe psihologiei ca stiinta
 • Design experimental
 • Studii de caz si studii clinice
 • Design complex de cercetare: testare - interventie formativa/psihoterapeutica - retestare constatativa
 • Programe de optimizare a competentelor profesionale in domeniul psihologiei şi a ariilor conexe

PROIECTE CU FONDURI EUROPENE/CERCETARE/INOVARE

Ne propunem derularea unor proiecte finantate din fonduri europene care sa aduca elemente de noutate in diverse domenii ale psihologiei.

CONSULTANTA DE IMAGINE

Echipa noastra ofera servicii de consultanta de imagine in diferite arii ale socialului: personala, publica, profesionala, politica. Astfel, oferim consiliere de specialitate in vederea imbunatatirii abilitatilor de comunicare, a modului de prezentare, a nivelului de agreabilitate, a tehnicilor nonverbale de comunicare şi persuasiune.

PSIHIATRIE

Sanatatea psihica este obiectivul nostru primordial, de aceea o evaluare holistica a starii de sanatate este esentiala pentru stabilirea unui plan de interventie si tratament eficient şi individualizat atat pentru adulti cat si pentru copii. In acest sens oferim:

 • Evaluare clinica, diagnostic pentru boli psihice
 • Consultatii de specialitate
 • Initiere şi monitorizare a tratamentului de specialitate
 • Programe complexe de consiliere
 • Examinari şi evaluari psihiatrice complexe in vederea aprecierii capacitatii de munca

MEDICINA MUNCII

Echipa noastra ofera servicii din sfera medicinii muncii care includ printre altele:

 • Control medical la angajare
 • Control medical periodic
 • Examen medical de adaptare
 • Examen medical la reluarea muncii
 • Evaluarea şi comunicarea riscului de sanatate
 • Consiliere pentru adaptarea la locul de munca

NUTRITIE

Specialiştii IRP va pot ajuta sa va imbunatatiti regimul alimentar şi starea de sanatate prin serviciile de nutritie personalizate:

 • Evaluare şi consiliere nutritionala, programe de educatie si prevenire pentru o viata sanatoasa
 • Regimuri alimentare personalizate - scadere sau crestere in greutate, detoxifiere, imbunatatirea performantelor fizice şi sportive, tratarea diverselor afectiuni medicale, determinarea greutatii ideale, a necesarului caloric şi a procentului de grasime
 • Nutritie in sarcina şi lauzie, nutritie pediatrica
 • Nutritie pentru vegetarieni şi vegani
 • Nutritie pentru stimularea imunitatii
 • Nutritie sportiva
 • Tulburari ale comportamentului alimentar (bulimie/anorexie/mancat compulsiv)
 • Suplimente alimentare personalizate