EVALUAREA CLINICA A COPILULUI SI ADOLESCENTULUI CU AJUTORUL TEHNICILOR PROIECTIVE
perioada 25-26 mai 2019 • 15-16 iunie 2019
organizator Asociatia Institutul Roman de Psihologie in colaborare cu Asociatia Romana de Psihodiagnoza Proiectiva
formator Conf. univ. dr. Elena Otilia Vladislav, psiholog clinician principal
inscrieri si informatii office@irp.ro • 0722.653.740
credite 30 credite CPR (2 module)
aprobat prin Anexa nr. 6/22.01.2016 la avizul profesional RF-II-B-147/13.05.2014

Cursul se adreseaza studentilor, masteranzilor, psihologilor clinicieni, consilierilor, psihoterapeutilor, asistentilor sociali, psihopedagogilor si oricaror altor persoane interesate de evaluarea clinica si terapia copilului, adolescentului si  adultului.

OBIECTIVE

Teoretice

  • Cunoasterea si intelegerea principiilor teoretice si aplicative ale tehnicilor proiective de desen utilizate pentru evaluarea psihologica a copilului (testul Desenul Persoanei, testul Desenul Familiei, testul Familia in miscare, testul Casa-Copac-Persoana);
  • Cunoasterea si intelegerea principiilor teoretice si aplicative ale tehnicilor de aperceptie tematica: Patte Noire,  C.A.T. , T.A.T si Fabulele Duss;
  • Cunoasterea identificarii stilului de coping cu ajutorul instrumentului BASIC – PH.

 

Instrumental - aplicative

  • Participantii  isi formeaza  deprinderi de baza necesare aplicarii si interpretarii tehnicilor  proiective prezentate; 
  • Participantii  isi exersează abilitatile de interpretare cu ajutorul unor studii de caz clinice. 

 

Atitudinale

  • Antrenarea unei atitudini profesioniste in  momentul aplicarii si interpretarii tehnicilor proiective;
  • Focalizarea pe eliminarea reactiilor contratransferentiale ale evaluatorului in diferite faze ale aplicarii si interpretarii tehnicilor proiective.

TEMATICA

  • Tehnicile proiective de desen: Testul Desenul Persoanei, Testul Casa-Copac-Persoana, Testul Desenul Familiei, Testul Familiei in miscare -  prezentare teoretica si aplicatii practice cu ajutorul studiilor de caz;
  • Prezentarea testelor Fabulele Duss,  Patte Noire, C.A.T. si T.A.T. - prezentare teoretica, principii de interpretare si aplicatii practice cu ajutorul studiilor de caz;
  • Prezentarea modelului BASIC-PH si al instrumentului de evaluare a stilului de coping Povestea in Sase Pasi. Aplicatii practice cu ajutorul studiilor de caz;
  • Participantilor li se ofera rezultatele evaluarii cu mai multe tehnici proiective a unor copii cu diferite tulburari emotionale si de comportament.

Participantii vor putea sa isi exerseze abilitatile interpretative si capacitatea de a sintetiza ipotezele interpretative intr-un raport final de evaluare.

Vor avea loc discutii asupra corelatiilor ce se pot realiza intre rezultatele testelor proiective studiate si  alte instrumente de evaluare clinica: Testul ASEBA si  Testul Millon.

FORMATOR

Conf. univ. dr. Elena Otilia Vladislav, psiholog clinician principal, Conf. univ. la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Departamentul Psihologie, Universitatea Bucuresti.

INSCRIERI, INFORMATII, TAXE

Inscrieri si informatii la:

Cost curs: 800 RON pentru cele 30 de ore de formare si materialele aferente. Pentru cei ce doresc sa participe doar la un curs de 15 ore, taxa este de 450 RON.

Locatie: sediul IRP din Sos. Kiseleff, nr. 24, et. 2, ap. 6, sector 1, Bucuresti

Data limita de inscriere: 20 mai 2019. Ocuparea locurilor se va face in ordinea trimiterii formularelor de inscriere completate. Plata se face prin trasnfer bancar in contul IRP, detalii pe www.irp.ro la sectiunea Contact.

FINALIZAREA CURSULUI

Participantii vor primi un certificat de participare acordat de catre Asociatia Romana de Psihodiagnoza Proiectiva si credite de la Colegiul Psihologilor din Romania, aviz nr. RF-II-B-44 din 22.07.2008.

PROGRAM

Numarul de ore de formare: Sunt prevazute 30 de ore programate in doua intalniri de cate două zile consecutive (15 ore/weekend).

Cursul se va desfasura dupa cum urmeaza:

  • Sambata si duminica incepand cu ora 9:00